Informatie voor nieuwe leden of toekomstig nieuwe leden.

 

Heb je interesse in de mooie sport/hobby handboogschieten, dan ben je bij onze vereniging aan het juiste adres. 

Binnen onze vereniging beginnen alle aspirant leden met een beginnerscursus. Voor alle nieuwe leden is dit verplicht om deze cursus te volgen. Uiteraard, als je in het verleden hebt geschoten en dus ervaring hebt, kunnen hierover overleggen.

 

Wat houdt de cursus in?

Je krijgt 10 lessen wordt de techniek van het handboogschieten aangeleerd met de methode Basisschot. Met deze methode leer je stap voor stap deze techniek. Deze cursus wordt 2 maal per jaar, bij voldoende interesse, georganiseerd. De kosten hiervan van €40,00.

 

Hierna beslis je of je het nog steeds leuk vindt of niet en kun je lid worden van onze vereniging. Als lid kun je gebruik maken van de schiet mogelijkheden op onze vereniging. Daarnaast wordt je lid van de handboogbond, wat verzorgt wordt door de vereniging, en kun je ook deelnemen aan wedstrijden in de regio en dergelijke.

Lidmaatschap kost voor leden die op 1 januari van dat jaar jonger zijn dan 18 jaar €75,00. Ben je 18 jaar of ouder dan is het lidmaatschap €125,00.

 

Heb je interesse dan kun je je aanmelden via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld hierin:

  • Naam
  • Leeftijd
  • Emailadres
  • Contactgegevens (mailadres / telefoonnummer) 

Natuurlijk kun je ook komen kijken op onze trainingsavond. Dit is iedere donderdag avond van kwart voor 7 tot kwart over 8. Dan is er altijd een trainer aanwezig die je van informatie kan voorzien.

 

Heb je al ervaring met schieten vanuit het verleden of anders dan kun je ook contact opnemen via hetzelfde email adres om te kijken of deze basiscursus nog nodig of wenselijk is.

 

 

De comptetie begon met het team van 6 schutters voor de 25 meter 1 pijl. We hadden dit jaar 2 tegenstanders te weten De Vriendenkring 1897 uit Schayk en L’Arc uit Cuijk.

De eerste wedstrijd begonnen we met winst. Ook de tweede en derde wedstrijd sloten we af met winst. De vierde en vijfde wedstrijd speelde we tweede en helaas verloren we de zesde wedstrijd.

De zevende en Laatste wedstrijd werden we tweede en behaalde we 52 wedstrijdpunten. L’Arc werd tweede met 46 punten en de Vriendenkring 1897 werd derde met 46 punten.

Het team van 6 schutters bestaat uit Robert p, Carl , Remon , Toon , Henk en Martin en de 2 reserve schutters Ignace en Koos die op hun beurt ook hebben bij gedragen aan deze team prestatie .

We zijn nu als regio kampioen direct geplaatst voor het Rayon Kampioenschap die worden gehouden  in het weekend van 21 en 22 april.

Hierbij willen we het team feliciteren met deze mooie prestatie.

 

 

Afgelopen zaterdag is het traditionele koningsschieten weer verschoten bij handboogschutterij " Ons Genoegen".

De dag begon met de huldiging van de Keizer van het afgelopen jaar en een ontbijt met alle leden. Dit natuurlijk voor de broodnodige energie voor de wedstrijd.

Na de loting voor de baanindeling werd begonnen met de wedstrijd. De wedstrijd bestaat uit tweede ronden van 25 pijlen. Hierbij werden de punten geteld en uiteraard door de wedstrijdleiding gecontroleerd. Na deze ronde was de stand bekend en ook natuurlijk wie eerste, tweede en derde was geworden. Deze uitslag bepaald de volgorde van de finale rondes.

Degene die eerste geworden is, is op dat moment de koning. Echter de koning mag de keizer van afgelopen jaar uitdagen om keizer te worden. De koning maakte daar graag gebruik van. Daarnaast strijden dan ook de 2de en 3de plaats voor de titel van Koning en Prins.

De finale werd geschoten met 10 pijlen. Ook dit was een spannend strijd. Hierbij is de keizer van afgelopen jaar van zijn troon gestoten en hebben we een nieuwe keizer. Ook de Koning(in) en de Prins werd hierbij bekend. Echter de prins en de oude keizer schoten een gelijk aantal punten en moesten nog even strijden wie nu uiteindelijk de prins zou worden. Hiervoor waren nog twee extra pijlen nodig. Maar ook hierbij moest de oude keizer zich gewonnen geven.

Na de strijd hebben we de prijsuitreiking gehad en met z'n allen nog genoten van een warm en koud buffet.

 

De uitslag van het Koningsschieten 2017 is:

Aspiranten

Page: Jens van Osterom

Schildknaap: Vince van Nuland

Ridder: Chris Verstegen

 

Jeugd 

Page: Elke Hommeles

Schildknaap: Justin Maas

Ridder: Martin van den Hogen

 

Senioren

Prins: Robert van den Hogen

Koningin: Miranda van deVeerdonk

Keizer: Mari Wolf

 

Meer foto's zijn te hier te vinden

 

 

Wil je meer informatie over onze vereniging kijk dan eens op onze site http://www.hbs-og.nl of voor informatie mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..