De VCP is het eerste aanspreekpunt binnen onze vereniging voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Ook voor vragen hierover kan je met iemand praten. Binnen onze vereniging is dit Ignace van Dommelen.

De VCP is er voor iedereen binnen de vereniging: sporters, ouders, trainers, toeschouwers, bestuurders, etc. Hij kan het onderwerp bespreekbaar maken en preventieve maatregelen opzetten. Hiervoor heeft hij een training gevolgd bij het NOC*NSF.

Wat is het verschil tussen een vertrouwenspersoon en een vertrouwenscontactpersoon?

José Bruntink is de vertrouwenscontactpersoon van de NHB en in Rayon 3 is Jacqueline van Osch het 1ste aanspreekpunt.

Het NOC*NSF beschikt over een poule van 12 vertrouwenspersonen verspreid over heel Nederland, die iedereen kan benaderen voor hulp en advies. Zij begeleiden en adviseren de melders/slachtoffers of beschuldigden van seksuele intimidatie in het gehele proces. Daarnaast kan een vertrouwenspersoon ook een adviesfunctie voor het bestuur van de sportvereniging of sportbond zijn. 

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) heeft een andere rol dan een vertrouwenspersoon. De taak van de VCP is vooral een procedurele/adviserende rol.

Voor vragen of opmerkingen kun je Ignace van Dommelen benaderen.

Mailen kan ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..